Батьківська спільнота закликає чиновників і політиків не пхатися на "лінійки" 1 вересня.

 

Спільнота батьків закликала українських чиновників і політиків уникнути участі в урочистих заходах з нагоди відкриття нового шкільного року 1 вересня, зберігши це свято для дітей.

 

Про це йдеться у зверненні на сторінці групи "Батьки SOS" у Facebook, котра об'єднує 37 тисяч учасників.

 

"Шановні Президент, прем'єр-міністр, міністри, народні депутати, депутати сільських, селищних, міських, районних рад, чиновники різних рівнів та органів місцевого самоврядування та всі чиновники, хто планує цього року відвідати навчальні заклади 1 вересня 2017 року. Звертаємось до вас із проханням не відвідувати, не приїжджати, не планувати урочистих заходів із вашою присутністю 1 вересня у навчальних закладах", – йдеться у заяві.

 

"Ваша присутність змушує наших дітей влаштовувати свято вам – інколи ви запізнюєтесь, інколи ваші промовисті промови занадто нудні та довгі. Якщо ви не знаєте, то "святкове вбрання" навчального закладу – кульки, прапорці, вам квіти – це все за кошти наші, батьків", – просять у спільноті.

 

"Ми дуже хочемо подолати цю совкову традицію лінійок, але якщо ви будете туди приходити – ми ніколи не позбудемось цього совкового рудимента. Якщо вже така нестерпна жага PR'у у навчальних закладах є, то не приїжджайте 1 вересня у школи, в які місцева влада вклала мільйони, – приїдьте 2 вересня туди, де ваша допомога буде необхідною, де навіть за децентралізації міська чи районна влада не переймається освітою", – пропонують батьки.

 

Спільнота обіцяє надати зацікавленим перелік нужденних навчальних закладів, "але зробіть це без пафосу та з метою допомогти".

 

18.08.2017