Троє пацієнтів психлікарні, постраждалих у різанині, досі лікують травми.

 

Трьох із шести пацієнтів Львівської психіатричної лікарні, які постраждали у різанині в п’ятницю, 4 серпня, повернули у психлікарню. Ще троє перебувають на лікуванні у Львівській лікарні швидкої допомоги та 8-й міській клінічній лікарні. Їх стан стабільний, загрози життю немає, повідомила т.в.о. керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Лілія Юхимів, передає ЗіК.

 

«Постраждали 6 пацієнтів. 3 були амбулаторні і зараз повернуті в психіатричну лікарню. Перебували спочатку в реанімації не з огляду на пошкодження, а для контролю і динамічного спостереження.

 

Один хворий залишається в лікарні швидкої медичної допомоги. Його стан стабільний, він у відділенні. При ньому є індивідуальний пост. Ще двоє перебувають у 8-й клінічній лікарні Львова. Усі стабільні. Їх життю нічого не загрожує», – повідомила Лілія Юхимів.

 

Вона додала, що один із пацієнтів залишається у медикаментозному сні «з огляду на основне захворювання, щоби йому легше було вийти з цієї ситуації».

 

4 серпня патрульні визволяли заручників, яких захопив пацієнт у Львівській психіатричній лікарні. Зловмисника локалізували та звільнили людей – десятеро отримали тілесні ушкодження, шестеро з них госпіталізовані, троє з яких у важкому стані. Усього чоловік тримв у заручниках 76 людей. Під час штурму постраждали п’ять поліцейських.

 

Тим часом у Львівській облдержадміністрації повідомили, що з п’ятниці у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні триває службова перевірка щодо інциденту із пацієнтом. 

 

Комісія, до складу якої ввійшли психіатри, юристи та представники департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, за результатами перевірки ухвалить рішення щодо подальших дій, розповіла Лілія Юхимів.

 

Наразі персонал лікарні отримав вказівку написати пояснюючі записки, які долучать до матеріалів справи. Лікарня функціонує в штатному режимі. Хворих із відділення, де відбувся інцидент, перевели в інші відділення, а головний лікар, попри свою відпустку, уже із п’ятниці перебуває на роботі.

07.08.2017