Міський голова закликав до перевиборів.

 

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук закликав провести у вибори дострокові вибори депутатів міської ради та бурмістра.

 

Про це Каспрук заявив на початку сесії у вівторок, зазначивши, що клопотання про вибори вже скерував до Верховної Ради, інфорує аґенція "Укрінформ".

 

Міський голова скаржиться, що в сесійній залі депутати займаються протистоянням і підкилимною боротьбою, а не роботою на користь міста та чернівчан.

 

"Відповідне звернення щодо оголошення позачергових виборів Чернівецької міської ради спрямував до Верховної Ради України. Переконаний, що одночасно мають відбутися і вибори міського голови. Відповідальність за рік втрачених для міста можливостей, зневіру чернівчан, зраду заповіту наших славних попередників має бути спільною. Майте мужність та честь це визнати та піти на вибори!" – закликав Каспрук.

 

На думку міського голови, у такому протистоянні втрачається найцінніше – час, і Чернівці істотно відстають від інших міст. Нищиться міф про особливу чернівецьку толерантність, губиться довіра світу до міста, яке стає нецікавим для партнерів, ризикованим для інвестицій, ствердив бурмістр.

 

Каспрук звернув увагу на те, що вже понад рік Чернівецька міська рада працює без секретаря та із виконавчим комітетом, який не має повного складу. Постійно спостерігається блокування роботи виконавчих органів та комунальних підприємств, зневага до посадовців, нехтування інтересами чернівчан і законами України, дешевий соціальний популізм, що негативно позначається на діяльності міського господарства, якості адміністративних та інших послуг. Через неефективність роботи депутатів бюджетних коштів не розподіляють, доріг не ремонтують, дитячих садків не будують, а міські лікарні залишаються без необхідного медичного обладнання, сказав Каспрук.

 

18.04.2017