У місті відкрили благодійну кухню для потребуючих.

 

Напередодні Великодня при церкві св. Архистратига Михаїла у Калуші запрацювала благодійна кухня. Вже другий тиждень щодня, крім суботи та неділі, майже 20 потребуючих калушан отримують тут безкоштовні обіди, інформують Вікна.

 

Ініціатором проекту стала благодійна організація «Любов і милосердя», що протягом 13-ти років відома містянам як «Карітас», розповів настоятель церкви о. Михайло Бігун.

 

«Згідно із новим статутом, вона перейменована. Якщо повернутися в історію, то вже на початках діяльності "Карітасу" при церкві св. Архистратига Михаїла були постійні комплексні обіди для нужденних. Протягом багатьох років їх проводили в кафе "Варенична". Тоді щодня парафія організовувала обіди для більш як півсотні калушан. Торік цю практику продовжили на території церкви», – розповів отець.

 

«Вирішили працювати з молоддю. Годували студентів калуських коледжів: спочатку – політехнічного, а потім – культури і мистецтв. Загалом у місяць при парафії влаштовували 400 обідів для студентів із числа дітей-сиріт і напівсиріт. Щодня 25–30 студентів на парафії розпочинали й завершували обід з молитвою. Також минулого року ми практикували надання продуктових наборів для потребуючих. Старалися забезпечити їх продуктами на тиждень. Хто саме потребує, дізнавалися з-поміж парафіян, а також зверталися по допомогу до територіального центру обслуговування громадян м. Калуша», – розповів голова БО «Любов і милосердя» отець Василь Бігун.

 

На кухні працює двоє людей. Обіди, як торік, так і цього року, спонсорує один із парафіян.

 

Наразі благодійна організація годує приблизно 20 калушан. Тим, хто потребує допомоги, але не може прийти до кухні, члени організації обід несуть додому.

 

Всі нужденні можуть прийти до благодійної кухні з 12:00 до 13:30. Про те, що при церкві організовують благодійну кухню, отець-декан проголосив на одній із недільних проповідей. Звернувся він також до міського терцентру, щоби надав списки тих, кому потрібна допомога.

 

Як повідомив о. Василь Бігун, у 2016 році благодійна організація видала допомогу хворим на суму 23263 грн. Допомога на АТО становила 6135 грн. Протягом року було зорганізовано 2185 благодійних обідів на загальну суму 58995 грн. 

13.04.2017