«Шахта "Степова" не мала дозволів на проведення робіт», – Геннадій Зубко.

 

Державна комісія з розслідування причин вибуху на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» виявила низку порушень у роботі підприємства, заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, інформує УНІАН.

 

Винні у порушеннях, запевнив урядовець, відповідять за це.

 

«Зараз ми з'ясовуємо, як на шахті опинилося небезпечне обладнання, яким чином замість 450 кубометрів повітря, які повинні були бути в шахті, там було лише 120 кубометрів. Ми з'ясовуємо, чому не спрацювала система оповіщення про небезпечну концентрацію метану», – сказав Геннадій Зубко.

 

Він зазначив – під час розслідування стало відомо, що шахта не мала дозволів на проведення робіт.

 

«Зараз ми з'ясовуємо, чому не було дозволів, які видавались приписи, як вони виконувалися. Ми також отримали інформацію про те, що кілька шахт об'єднання "Львіввугілля" також не мають дозволів на проведення робіт. Таким чином, ми складаємо всю карту ситуації: і систем оповіщення і систем особистої безпеки.

 

Думаю, місяця часу, який відведений на роботу комісії, вистачить, щоби зробити висновок не лише про причини трагедії, а й про те, що потрібно зробити на інших українських шахтах», – розповів міністр.

 

Як повідомляв Z, 2 березня на шахті №10 «Степова» стався вибух метану, внаслідок чого закинули 8 гірників, а ще 23 були травмовані.

13.03.2017