Василь Вовкун очолить Оперний театр.

 

Конкурсна комісія обрала гендиректором – художнім керівником Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької колишнього міністра культури і туризму України Василя Вовкуна, інформує ЗіК з посиланням на Львівську оперу.

 

Шестеро членів комісії віддали свої голоси за кандидатуру Василя Вовкуна, троє – за гендиректора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана.

 

Василь Вовкун народився 16 червня 1957 у селі Мацошин на Жовківщині. Український режисер, сценарист, культуролог. Міністр культури і туризму України у 2007–2010 роках.

 

Після закінчення акторського факультету театру ім. М. Заньковецької працював у Вінницькому муздрамтеатрі, потім продовжив навчання в Інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого.

 

Працював у театрах Чернівців, Києва. Із 1988 року – член Спілки театральних діячів України.

 

1994–1998 рр. – головний режисер-постановник Українського державного центру культурних ініціатив Мінкультури України.

 

У 1994–2005 рр. – засновник та художній керівник режисерської майстерні мистецького агентства «Мистецьке агентство «Арт Велес».

 

Працював як перший заступник голови Національної спілки театральних діячів України, художній керівник Державного підприємства «Україна мистецька», художній керівник Державного підприємства «Державне концертне агентство «Україна», заступник голови Національної ради з питань культури і духовності при Президентові України, міністр культури і туризму України, професор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

22.02.2017