«Радехівський цукор» купить 6 заводів у Тернопільській області.

 

Один з найбільших виробників цукру в Україні ТОВ «Радехівський цукор» планує придбати 6 цукрових заводів, що розташовані в Тернопільській області, інформує Економічна правда з посиланням на компанію.

 

«Свого часу більшість цукрових заводів Тернопільщини належали агрохолдингу «Мрія». Після його банкрутства майно заводів, що виступало заставою за кредитами «Промінвестбанку», перейшло у власність банку. В кризовий для підприємств галузі період, банк знайшов оптимальне рішення для підтримки бізнесу - виробничі потужності цукрових заводів перейдуть профільному інвестору», - ідеться у повідомленні.

 

ТзОВ «Радехівський цукор» - найбільший виробник цукру в Західній Україні, що входить до міжнародної групи компаній Pfeifer&Langen.

 

Виробничі потужності підприємства розміщені у Львівській і Тернопільській областях  - Радехівський та Чортківський цукрові заводи.

 

Компанія Pfeifer & Langen заснована в 1870 році у Німеччині. Вона володіє сімома цукровими заводами в Німеччині та підприємствами у Польщі, Румунії, Італії, Чехії, Угорщині, Хорватії та Україні.

 

У серпні 2014 року один з найбільших українських агрохолдингів «Мрія» оголосив про неможливість розплатитися за боргами. На той момент компанія заборгувала кредиторам і контрагентам 1,3 млрд доларів. Це найбільший дефолт серед українських аграрних компаній.

 

Компанію вдалося зберегти лише завдяки тому, що контроль перейшов до її кредиторів. Перед цим близько півроку тривали перемовини з власниками, але вони виявилися безуспішними.

 

Після судів та звернень до правоохоронних органів кредиторам вдалося змінити менеджмент агрохолдингу, а одного з ключових акціонерів Мрії — Миколу Гуту — оголосили спочатку в український, а потім і в міжнародний розшук.

 

У лютому 2015 року Комітет кредиторів поставив на чолі підприємства нового гендиректора Саймона Чернявського. Переговори нового менеджменту про реструктуризацію боргу тривали понад рік.

05.12.2016