У місті створять «розумний» район на основі новітніх технологій.

 

Проект «Розумний район» – це міська ініціатива, у рамках якої один із мікрорайонів Львова обладнають цифровими, інноваційними сервісами. Район оберуть мешканці міста за допомогою голосування, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Реалізація проекту відбуватиметься у три етапи: протягом 17-28 жовтня тут триватиме голосування (місто поділили на 39 мікрорайонів), з 31 жовтня до 11 листопада буде проведена експертиза обраного району та будуть запропоновані проекти для реалізації, 25 листопада на Форумі електронного врядування відбудеться презентація проекту, який реалізуватимуть наступного року.

 

В обраному районі планують обладнати:

«розумні» лавки й зупинки з можливістю підзарядки ґаджетів, системами сортування сміття, сенсорами екологічного стану вулиць;
системи освітлення пішохідних переходів, енергоефективні ліхтарі на сонячних батареях;
сучасні світлофори, електронні табло заторів, модерну дорожню розмітку, спеціально оснащені велодоріжки;
блага для людей з особливими потребами: датчики для незрячих, пандуси, спеціальні з’їзди та ліфти.

 

«Практика розумних районів діє у багатьох містах Європи та світу. Основна мета такої практики – тестування інновацій для перевірки потреби в них конкретного міста, адже будь-які «розумні» рішення є досить дорогими. Проекти, які після впровадження будуть визнані пріоритетними, масштабуємо на все місто», – розповів в.о. начальника міського управління ІТ Іван Коржов.

17.10.2016