Про це повідомила американська газета The Wall Street Journal з покликом на джерело, близьке до німецького уряду.

 

 

Мета цих заходів, за словами джерела, – змусити Кремль змінити свій курс в Сирії.

 

Водночас співрозмовник видання висловив таке застереження: «Процес ймовірного запровадження Німеччиною економічних санкцій проти Росії перебуває зараз на ранній стадії обговорення, і поки що незрозуміло, яку підтримку вони отримають у соціал-демократів – молодших партнерів у коаліції з Християнсько-демократичним союзом Анґели Меркель».

 

Варто нагадати, що речник МЗС Німеччини на прес-конференції п’ятого жовтня на питання про можливі санкції проти Росії відповів: «На даний момент я не знаю нікого, ні в Берліні, ні десь ще, у кого б були такі пропозиції».

 

Водночас уповноважений уряду ФРН в справах взаємин з Росіє Гернот Ерлер в інтерв'ю телекомпанії ZDF визнав, що «існують попередні міркування про ймовірні санкції проти Росії у відповідь на її дії в Сирії». Рішуче за запровадження таких санкцій виступила фракція Партії зелених у Бундестазі.

 

«Проглядаються перші ознаки того, що Європа, котра незадоволена діями Росії в Сирії і побоюється погіршення кризової ситуації з біженцями, може в найближчі тижні зайняти жорсткішу лінію щодо Росії», – прогнозує видання The Wall Street Journal.

06.10.2016