На Alfa Jazz Fest читатимуть лекції і показуватимуть кіно.

24 червня у Львові стартує міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Організатори розповіли, що вони підготували цього року, пише Твоє місто.

 

Зі слів організаторів, цього року вони вирішили збільшити кількість фестивальних днів до чотирьох. Це дозволить збільшити кількість заходів, а також гостей, які відвідають подію.

 

Зокрема, організатори заходу вирішили розширити територію пікнікових фан-зон. Так, у Парку культури, окрім традиційних концертів, відбуватимуться додаткові активності, зокрема і для сімейного відпочинку.

 

Також організатори розповіли, що на фестиваль приїде впливовий американський журналіст та продюсер Леррі Еппелбаум, який виступить з відкритою лекцією 27 червня у Львівській національній музичній академії ім. Миколи Лисенка.

 

На відкритті фестивалю, 24 червня, виступить відомий американський піаніст родом з України Вадим Неселовський. Він презентує унікальну авторську програму разом з Академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів».

 

Alfa Jazz Fest підготував для гостей фестивалю також безкоштовні джазові кінопокази. Свої колекції кіноматографа представить відомий колекціонер джазових кіно- та відеоматеріалів Леонід Ґольдштейн.

 

А для охочих послухати музику на вулиці організують фестиваль вуличних музикантів Music by Alfa Jazz.

 

«Цьогоріч ми збільшили кількість жінок, які виступатимуть в рамках фестивалю. Так, в один з днів відбудеться вокальний жіночий день», — розповів творчий куратор фестивалю Олексій Корган.

19.05.2016