Тереза Барабаш перемогла на найпрестижнішій у світі виставці ткацтва.

Львівська мисткиня Тереза Барабаш дістала першу премію на 15-му Міжнародному трієнале тканин у Лодзі, інформує сайт Центрального музею ткацтва в Лодзі.

 

Трієнале є найстаршим та найпрестижнішим у світі конкурсом і виставкою, що здійснює промоцією творів сучасного мистецтва, виготовлених з волокна.

 

Участь у цьогорічній виставці брали роботи 135 мистців зі 46 країн. За рішенням журі, золоту медаль здобула Тереза Барабаш за роботу «Дощ в Україні». Це інсталяція, виткана в авторській техніці з жилки, цвяхів та червоних ниток. Її можна інтерпретувати як хмару червоних крапель крові. Крім того, робота Т. Барабаш дістала нагороду фундації AKAPI за найкращий дебют.

 

Срібними медалями нагороджено Анну Бйорн (Данія) за роботу «Прозорий краєвид» і Лайму Оре-Ожекаускіне (Литва) за роботу «Посвята батькові. Міська лікарня у Вільнюсі».

 

Бронзові нагороди журі присудило Петерові Горну (Німеччина) за роботу «Хто це зробив?», Йоанні Русин (Польща) за твір «Композиція на канві» та голландській мисткині Анні Й. ван Стійвенберґ за роботу «Подивися на те, чого не можеш побачити».

 

Тереза Бараш є стипендіаткою програми «Ґауде Полонія».

12.05.2016