Завтра розпочнеться 14-те Свято ковалів.

Завтра, 6-го травня, в Івано-Франківську стартує 14-те Свято ковалів, що відбудеться у Бастіоні, пише Галицький кореспондент.

 

На площі діятимуть імпровізовані кузні, відбуватимуться майстер-класи, ярмарок кованих виробів, а майстри спільно працюватимуть над створенням композиції, що прикрасить одну із вулиць міста.

 

У перший день свята відбуватиметься пленер «Студентська майстерня», у якому візьме участь ковальський колектив франківського ВПУ-21. Заплановані майстер-класи, а ввечері – конференції-презентації ковалів.

 

Наступного дня гості матимуть нагоду відвідати ярмарок кованих речей. Продовжаться пленери та майстер-класи.

 

На завершення у галереї «Бастіон» відбудеться відкриття 15-ї міжнародної виставки «Орнаментальне ковальство», нагородження номінантів виставки та відзначення кращих робіт фестивалю.

 

Про свою участь у фестивалі заявили учасники з 11 країн світу та 200 учасників з України. Свято відвідають представники з Голландії, США, Білорусі, Польщі, Великобританії тощо.

 

Цьогоріч учасники фестивалю планують створити браму, на якій розмістять емблеми всіх міст-членів «Асоціації європейських ковальських міст».

05.05.2016