У військовому госпіталі чекають на літак з пораненими військовиками.

Лікарі львівського військового госпіталю сьогодні, 27 квітня, чекають на черговий борт із травмованими і пораненими бійцями, які відбували лікування у військовому госпіталі в Харкові. Для військовиків потрібні донори крові, розповів головний хірург Західного реґіону, полковник медичної служби Іван Богдан, пише Вголос.

 

Зі слів Івана Богдана, всі поранені вже отримали медичну допомогу у військовому госпіталі Харкова, а до Львова прибувають для продовження відновного лікування: ідеться про відновно-реконструктивну хірургію, необхідну для відновлення втрачених функцій організму.

 

«Ми говоримо про відновлення функцій шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, нервової системи, а також про фізичну і психологічну реабілітацію травмованих і поранених бійців», – пояснив Іван Богдан.

 

Він закликав містян здавати кров для військовиків.

 

«Нам завжди бракує крові, не лише коли прибуває борт з пораненими і травмованими. Нам завжди потрібні донори крові, бо в госпіталі лікується багато військовослужбовців. До того ж донорська кров має обмежений термін зберігання», – пояснив головний хірург.

27.04.2016