Смушак презентував Муніципальну інспекцію з благоустрою.

З 1-го квітня на вулиці Івано-Франківська вийде нова Муніципальна інспекція з благоустрою. Презентував нове комунальне підприємство сьогодні, 29 лютого, директор департаменту комунального господарства Михайло Смушак, передає Галка.

 

Основне завдання інспекції – забезпечити виконання правил з благоустрою міста. Інспектори контролюватимуть санітарний стан міста, ситуацію з МАФами, вивісками, розкопками на вулицях та стихійною торгівлею.

 

Михайло Смушак розповів, що в інспекцію набирають молодих людей – бажано з водійськими правами та юридичною освітою. У міській раді пообіцяли, що зарплата інспектора з благоустрою становитиме 5 тис. грн. З 20 березня стартуватиме навчання інспекторів. Наразі вже 10 людей подали анкети, а всього працюватимуть 15 інспекторів.

 

Крім окладу, працівників преміюватимуть за виконання норм  з кількості складених штрафів і протоколів , кошти від яких ітимуть у міський бюджет.

 

Інспекторів забезпечать одним автомобілем, позначеним спеціальними зеленими емблемами, а також діятимуть велосипедні патрулі  по двоє осіб, закуповують і чотири скутери.

 

«Дай Бог, щоб ми набрали тих людей, які працюватимуть з принципами,  щоб не було хабарів», – сказав Михайло Смушак.

 

Аби контролювати роботу інспекторів, кожен з них матиме відеокамеру і весь робочий день буде фільмуватися. Це дозволить переглянути,  що робив інспектор  у певний момент. Також за їхнім переміщенням слідкуватимуть з допомогою системи GPS-навігації.

 

На сайті Муніципальної інспекції  оприлюднюватимуть дані про розкопки, складені протоколи, демонтаж.

 

На черзі – проведення роз’яснювальної роботи серед населення Івано-Франківська. Мешканці дізнаються, за що і наскільки їх штрафуватимуть. Наприклад, доведеться відповісти за розклеювання оголошень у невідповідному місці, паркування на газоні, розміщення рекламних щитів на тротуарі.

29.02.2016