Активісти хочуть створити громадську управляючу компанію, акціонером якої може стати кожен мешканець міста.

Сьогодні, 24 лютого, в Івано-Франківську ініціативні група містян розповіла про створення громадської управляючої компанії, передає Галка.

 

У рамках реформування житлово-комунальної сфери в Україні до 1 липня мешканці будинків мають самостійно визначитися з управлінцями, тому група містян взялась за створення громадської управлінської акціонерної компанії.

 

Її мета – створення незалежної від міської влади та МІУК обслуговуючої компанії житлово-комунального типу, якою управлятимуть мешканці міста, оскільки компанія надає можливість кожному мешканцю стати її акціонером, а також надання якісних послуг.

 

«Це не просто ще одне ЖЕО, це принципово нова компанія, акціонером якої може стати кожен мешканець. Інноваційність проекту в тому що, співласники зможуть надавати свої послуги для керування компанією, що дозволить збільшити доходи компанії та підняти якість послуг. Тому ми запрошуємо долучитися до компанії юристів та інших спеціалістів», – розповів підприємець Роман Сим’янчук.

 

Активісти кажуть, що компанія візьме на себе окрім управлінських функцій ще й функцію залучення бюджетних коштів.

 

«Для капітальних робіт зрозуміло, що потрібні кошти самих мешканців, але потрібно добиватися коштів і від влади. Як я це бачу – власники будинків мають зустрічатися, розробляти кошторис і від місцевої влади добиватися коштів», – розповів підприємець Ярослав Щіляк.

 

Ініціативна група наразі працює над реєстрацією компанії та формуванням команди.

24.02.2016