Шевченко йде з фракції БПП

Про це на вихідні повідомив сам народний депутат і потенційний кандидат на міського голову Івано Франківська Олександр Шевченко.

 

Причиною виходу із президентської фракції пан Шевченко називає неспівпадіння у поглядах на розвиток держави та політичний процес загалом.

 

Цієї суботи (12 вересня) Олександр Шевченко узяв участь в з'їзді партії "УКРОП"

 

"Я ввійшов до фракції БПП враховуючи співпадіння моїх політичних пріоритетів з головними положеннями Коаліційної угоди та програмою, з якою БПП йшов на вибори рік тому. Ці документи розглядав і розглядаю як присягу перед українським народом. 

Якщо ж фракція БПП під зовнішнім тиском зраджує цій присязі, мій людський обов’язок, мій статус народного депутата України, моя гідність патріота не залишають мені вибору. Адже для лідерів цієї команди обіцянки виявилися лише передвиборчим піаром", - пише Олександо Шевченко.

 

Народний депутат також не підтримує зміни до Конституції, які за поданням Петра Порошенка Верховна Рада проголосувала у першому читанні.

 

"Я не голосував за нав’язані Верховній Раді зміни до Конституції, які, переконаний, приведуть до «консервації» ситуації в зоні АТО та легалізують владу терористів на окупованих територіях. Вважаю такі дії зрадою тисяч загиблих героїв. 

Нам не по дорозі з тими, хто під виглядом децентралізації насправді робить кроки з тим, щоб надати центральній владі ще більших повноважень з метою тотального контролю над місцевими владами та громадами", - пояснює свою позицію Шевченко.

 

Нагадаємо, що у суботу, 12 вересня, Олександр Шевченко на правах гостя брав участь у з’їзді «УКРОПу» у Києві. Крім того, як вже повідомляв “Z”, обласна парторганізація «УКРОПу» має намір на виборах міського голови Івано-Франківська підтримувати кандидатуру народного депутата Олександра Шевченка, незалежно від того, чи буде його кандидатура висунена «УКРОПом», чи ні.

 

4 серпня цього року народний депутат Олександр Шевченко заявив про свій намір балотуватися на посаду міського голови Івано-Франківська. За даними веб-сайту ЦВК, Шевченко, висунений у кандидати "Блоком Петра Порошенка", був обраний народним депутатом в одномандатному окрузі №83 з центром в Івано-Франківську.

14.09.2015

До теми