Частина львівських перевізників виступили проти диспетчерського пункту на автовокзалі.

Вони побоюються того, що власник автовокзалу, який також провадить бізнес із перевезень в області, дістане конкурентну перевагу над ними, оскільки матиме доступ до їхніх конфіденційних даних. 

 

Як повідомляє ZIK, нині, 6 серпня, представники львівської обласної організації «Всеукраїнської асоціації перевізників» організували брифінґ для преси, на якому виступили проти встановлення диспетчерського пункту, що контролюватиме рух маршруток територією області, у приміщенні автовокзалу на вулиці Стрийській.

 

На прес-брифінґу, що відбувся на площі Митній, група львівських перевізників висловила своє невдоволення тим, що пункт контролю за рухом приміських автобусів відкриють на головному автовокзалі на вулиці Стрийській — у приміщенні, що належить одному з приватних перевізників області. Як вони стверджують, це може призвести до того, що їхні конфіденційні дані можуть потрапити до конкурентів.

 

«Ми добровільно обладнали свої маршрутки системами супутникового стеження та хотіли об'єднати їх у єдину систему. Але ми категорично проти, щоб диспетчерський пункт був розташований на території когось із учасників ринку перевезень. Його місце — на нейтральній території, наприклад в приміщенні ЛОДА. Це було наше побажання. Нині склалася така ситуація, що такий пункт відкривається на Стрийському автовокзалі. Це неприпустимо», — наголосив голова львівського обласного відділення ВГО «Всеукраїнська асоціація перевізників» Іван Велійка.

 

Ця група перевізників вимагає створення альтернативного диспетчерського пункту і стверджує, що в неї з владою області різні погляди на роботу єдиного диспетчерського пункту.

 

 

Натомість голова ЛОДА Олег Синютка під час відкриття диспетчерського пункту, як інформує ZAXID.NET, взявся заспокоювати перевізників.

 

«Зараз інформаційні технології дозволяють користуватись серверами на відстані. Тут немає встановленого серверу. Тут лише монітори і клавіатура, а сервер знаходиться у захищеному місці з обмеженим доступом. Ми — державна структура, тож не будемо віддавати цю інформацію у приватні руки», — запевнив Олег Синютка.

 

За інформацією «Z», автовокзал на вул. Стрийській у Львові, в якому Львівська ОДА облаштувала диспетчерський пункт, належить ТОВ «С.ІД.». Найбільша частка у цьому товаристві належить Ігорю Думі, колишньому начальнику територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області. 

 

Нагадаємо, що єдиний диспетчерський пункт Львівської ОДА відкрили нині, 6 серпня, на автовокзалі на вулиці Стрийській у Львові. Метою діяльності пункту є відстежування роботи приміського та міжміського пасажирського автотранспорту. Постійний GPS-контроль за рухом маршруток у ЛОДА вважають необхідним, щоб вчасно реагувати на порушення з боку перевізників. Крім того, доступ до певних даних про рух маршруток матимуть і пасажири — через додатки для смартфонів і табло на автостанціях.

 

06.08.2015