Покупці квартир у скандальній новобудові перекривали центральну вулицю.

На знак протесту проти браку розуміння з боку депутатів Івано-Франківської міськради покупці квартир у багатоповерхівці перекривали вулицю Грушевського. Від міськради вони вимагали присвоїти поштову адресу їхньому будинку.

 

Як повідомляє «Бліц-Інфо», фактичні власники квартир у будинку за фактичною адресою Мазепи 35А в Івано-Франківську перекрили на 10-15 хвилин вулицю Грушевського поруч з адміністративним будинком Івано-Франківської міської ради та ОДА. Таким чином вони протестували проти відмови депутатів міської ради скасувати її рішення про самочинне будівництво, що стосується саме того будинку, у якому вони придбали квартири. Завтра вони збираються блокувати вулиці Мазепи і Гординського.

 

 

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської міської ради, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус запропонував депутатам скасувати сім ухвал міської ради, що стосуються будинку за фактичною адресою Мазепи 35А, проти будівництва якого активно протестували мешканці сусідніх будинків. Втім, депутати не підтримали цієї пропозицій. За його словами, у разі скасування цих рішень, виконавчий комітет міг би присвоїти поштову адресу новобудові.

 

Як розповідає «Стик», проти будівництва на Мазепи 35А активно виступав мешканець одного з прилеглих будинків – місцевий підприємець Анатолій Прут, через зусилля якого міська рада почала блокувати легалізацію самобуду. За інформацією видання, місцевий забудовник Василь Друк, замовник скандального будівництва, намагається використовувати покупців квартир у власних інтересах, налаштовуючи їх на акції протесту. Міська рада відмовляється йти на поступки забудовнику, остерігаючись звинувачень у застосуванні подвійних стандартів.

 

Покупцям квартир для реєстрації прав власності на свої квартири та реєстрації у самих квартирах потрібна поштова адреса, присвоїти яку відмовляється виконавчий комітет, спираючись на рішення міської ради. Будинок на Мазепи 35А має дев’ять поверхів замість п’яти. Як повідомляли «Версії», міська рада Івано-Франківська вимагає у суді скасувати декларацію про введення в експлуатацію будинку на Мазепи 35А і декларацію про початок виконання будівельних робіт. Крім того, міська рада заборонила виконкому надавати поштову адресу скандальній будові і розглядає питання її демонтажу. 

 

28.07.2015