У підвалах 59 будинків міста встановлюють індивідуальні теплові пункти.

Енергоощадні заходи здійснюють в межах спільного проекту «ІФ Теплокомуненерго» та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

 

Як повідомляє «Бліц-інфо», «ІФ Теплокомуненерго» готує підвальні приміщення для облаштування 59 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у багатоквартирних житлових будинках та інших спорудах.  Для встановлення ІТП підготовано 36 приміщень, до вересня обіцяють підготувати решту. Тим часом триває виготовлення проектної документації на встановлення автоматизованих ІТП. Литовська команія AXIS виготовляє блочні ІТП потрібного типу.

 

В межах проекту між «ІФ Теплокомуненерго» та Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) передбачено модернізацію системи теплопостачання цілого кварталу Івано-Франківська: будинків у районі вулиць Довга — Карпатська, вулиць Федьковича — Пасічна — Горбачевського та частково будинків з вулиці Галицької. 

 

 

Як зазначають в «ІФ Теплокомуенерго», реалізація проекту дасть змогу зменшити втрати тепла на транспортування теплоносія, а також запевнить мешканцям цілодобове гаряче водопостачання. Роботу ІТП контролюватимуть дистанційно. Крім того, дистанційно реґулюватимуть підігрів теплоносія відповідно до коливань температури.

 

Кредит від NEFCO Івано-Франківськ погашатиме протягом семи років. Окрім Івано-Франківська, з NEFCO cпівпрацюють Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава.

 

22.07.2015