Співоча дія «Оновлена земля?»


У неділю, 30 червня, о 18:00 у новому просторі Центру інтелектуального мистецтва "Меркурій" (Львів, площа Міцкевича, 10) відбудеться співоча дія «Оновлена земля?», яку  творитиме Театральний центр «Слово і Голос».

 

Це остання подія у театральному сезоні Центру «Слово і Голос», тому виконавцям дуже цінно провести її разом з шанувальниками народної пісні.

 

 

Українська пісня, що зберігає в собі найглибше знання про нас, як головна дійова особа, звучатиме серед масштабних інсталяцій, що стануть неймовірними декораціями вистави.

 

Це буде звучання живої пісні у цьому часі і просторі.

 

 


Наталія Половинка: «Як рідко зараз ви можете почути живу пісню! Живу – це із живого джерела: із цієї людини у цьому часі і просторі. А сьогодні людина любить, дихає, народжує так само, як тисячу років тому. І пісня береже і животворить у людині саме те, що робить її ЛЮДИНОЮ. І вона «знову оживає і сміється знову» (Шевченко).

 

Подія створюється як частина виставкового проєкту «Моя територія» в ЦІММ.

 

 

Акторки-співачки: Наталія Половинка, Юлія Тарасович, Ярослава Цетнар, Ірина Степаняк, Христина Сілівон, Марія Кміть.

 

Режисерка: Наталія Половинка

 

Художник зі світла: Богдан Дворник

Художник костюму: Петро Нестеренко-Ланько

 

Квитки можна придбати в Центрі перед подією та онлайн: https://ciamercury.com/ticket/

 

Театральний центр "Слово і голос" – це сучасний театр, котрий здійснює живу Традицію України засобами театру і музики. Три головні напрямки діяльності – освіта, художнє дослідження і театр – творять Театральний Центр, в основі якого – Людина: її Слово – вість в просторі світу, її Голос - свідоцтво часу. Театр тут розуміється як природньо даний інструмент і територія пізнання, художній образ та спосіб перетворення Буття.

 

Наталія Половинка - Заслужена артистка України, Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, багатьох міжнародних фестивалів театру та кіно, у т.ч. премія «Срібний Георгій, Найкраща жіноча роль» за головну роль у фільмі «Брати. Остання сповідь» (реж. Вікторія Трофименко, 2013). У 2021-22 роках нагороджена 7-ма престижними світовими кінофестивалями у США, Канаді, Італії, Франції, Болівії та в Україні за гол. роль у фільмі «Мати Апостолів» (реж. Заза Буадзе, 2020), основаному на реальній історії війни Росії проти України 2014 року.

28.06.2024