Мистецтво для здоровʼя

Вперше в Україні – унікальний британський перформанс про зцілення через мистецтво

 

 

22 червня о 19:00 на камерній сцені Національного театру імені Марії Заньковецької відбудеться перший в Україні показ британської моновистави "Чужинці в часі" (Strangers in Time) режисера Крістофера Бейлі.

 

Крістофер Бейлі – керівник напрямку "Мистецтво та здоровʼя" Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ). Він також є засновником Healing Arts Initiative, яка провадить дослідження впливу мистецтва на здоровʼя та обʼєднує науковців зі всього світу.

 

Крістофер Бейлі.

 

Крістофер приїде в Україну на запрошення проекту Art Therapy Force, щоб ознайомитися з існуючими практиками в секторі та створити умови для якісного діалогу, потенційної співпраці у професійних міжсекторальних проєктах напряму «Мистецтво та здоровʼя» (Arts and Health). А вже 22 червня він виступить у Львові із моно-перформансом, який розповідає зворушливу історію життя самого Крістофера, його буремний шлях, а також винайдення способу внутрішнього примирення.

 

«Чужинці в часі» – це поєднання особистої сімейної історії автора, поточних подій, неврології та естетики. Через власний досвід та обставини навколо себе Крістофер досліджує у моновиставі, як травма багатьох поколінь проявляється в житті людей, і як мистецтво допомагає зцілитися та трансформувати негативний досвід у світло.


Організатори події  Art Therapy Force заявляють, що усі виручені кошти з продажу квитків будуть спрямовані на рахунок Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Тож це не тільки унікальна мистецька подія, а й чудова нагода долучитися до благодійності.

 


Довідка: 


Art Therapy Force — проєкт громадської організації «Арт Дот», націлений на відновлення психоемоційного здоровʼя українського суспільства. Команда проєкту створює онлайн-базу лекцій і методичних матеріалів з арттерапії, сприяє впровадженню арттерапевтичних дисциплін в українських ВНЗ, а також організовує мистецькі і відновлюючі програми для дітей, внутрішньо переміщених осіб і ветеранів на базі лікарень, прихистків і закладів культури.


ГО   «Арт Дот» — громадська організація, яка має на меті проведення мистецьких та просвітницьких заходів для стимулювання громадянської активності, створення екологічного простору для впровадження соціальних покращень та відповідальності. Наголошує на виконавському мистецтві, оскільки воно є посередником рівня свідомості громадянського суспільства та ненасильницьким інструментом інклюзії та усунення соціальної напруги. Інтегрує сучасну українську культуру в контекст світового мистецтва.

19.06.2024

До теми