Виставка історичних стінописів Львова

Львівський муніципальний мистецький центр запрошує  на відкриття виставки «Моя квартира скинула шкіру», яка супроводжується серією подій, присвячених реставрації та збереженню історичної спадщини.

 



"Моя квартира скинула шкіру": виставка історичних стінописів Львова

06/03/23―15/03/23



У Львівському муніципальному мистецькому центрі розгорнуть виставку трансферів львівських стінописів ХVI – ХIX століть. Більшість із них були оздобленням кам’яниці родини Еміновичів на вулиці Вірменській. Сьогодні вони як окремі історичні об’єкти заповнили галерейні зали на  вул. Стефаника, 11.

 



Витвори монументального мистецтва можна знайти на стінах та стелях багатьох квартир львівського середмістя. У радянський період та у час пострадянської моди на "євроремонт” ці розписи поховали під емалями, фарбами та вагонкою. Сьогодні ж ми спостерігаємо за тим, як ці камяниці “скидають шкіру” завдяки праці реставраторів та мистецтвознавців. Саме про них і їхню роботу — ця експозиція та освітня програма.

 



Авторами  виявлення та збереження трансферів цих стінописів є KARP Restorer (керівник — Василь Карпів). Під час  виставки відвідувачі познайомляться із доктором архітектури Олегом Рибчинським, художником Влодком Костирком. Окремо  презентуватиме роботу ( зокрема й на прикладі  стін та стель Центру)реставраційна майстерня “Гарда” на чолі з Іриною Гірною,  Дизайнери Replus Bureau опишуть співпрацю з реставраторами на різних об’єктах в історичних будівлях міста. Про роботу зі спадщиною та спілкування із мешканцями у Львові розкажуть  партнери з Бюро спадщини, а ініціатива  “Прогулянки Львовом” опише свій досвід з популяризації архітектури та стінописів.



Докладніше про розклад подій тут.



03.03.2023