Фарс провокацією поганяє

Фарс стає нормою життя для України. Без нього навіть сучасні трагедії будуть неповноцінними. І якщо так піде далі, то не дивуйтеся, коли дерева вкриються підлітковими прищами, Дездемона стане грати за луцьку «Волинь», а прибульці, яких щодня показує телебачення, визнають свою меншовартість і почнуть розповідати про те, як незручно шпортати великим пальцем в носі.

 

Паспорт тижня

 

Ці документи довго використовуватиме не тільки їх власник

 

Події у Врадіївці перемістилися в Київ. Дорогою зачепили Фастів, де люди знову штурмували райвідділок міліції, а на минулому тижні і Сполучені Штати Америки долучилися. Про зґвалтовану жінку вже мало хто згадує, зате з'явилася інформація про американський паспорт організатора походу на столицю — Василя Любарця. Виявляється, він одночасно є громадянином України і США. Про це розповіли всім, і тепер треба робити висновок, що активіст є «засланий казачок», як якийсь Сноуден, а може, й гірше. «Реґіоналів» постійно звинувачували у відсутності креативу (писок набити комусь в парламенті чи просто на вулиці — на це ще розуму вистачало), а тепер люди під біло-синіми прапорами вигадують, як створити якісну провокацію з елементами фарсу.

 

Те, що Любарець — «шпійон», в голови законослухняних громадян вже закладено. Треба ще було додати перцю з батьком Євгена Дрижака — міліціянта, підозрюваного у зґвалтуванні і спробі вбивства. Тато тепер кажуть, що сина підставили, бо він (син) не давав красти землю Аркадію Корнацькому, який має стосунок до опозиції. Тут фарсу трохи забракло, бо сюжет з капітаном Дрижаком у крислатому капелюсі і двома кольтами, який виступає проти латифундиста, дуже б пасував для розвитку ідеї.

 

Допомогли якісь представники нікому не відомої партії СПАС, які, на щастя, без вогнепальної зброї розповідали перехожим про «американця» Любарця, поки той давав прес-конференцію.

 

В'язниця тижня

 

Угорка Зіта Гурмаі побувала в Качанівській колонії, де за дивним збігом обставин помітила Тимошенко «в гарній формі»

 

Сьогодні збігає другий рік перебування Юлії Тимошенко за ґратами. На тижні з Юлією Володимирівною стався казус: до неї приїхали жінки з Європи. Зіта Гурмаі з Угорщини і Маруся Любчева з Болгарії ще репрезентують Європарламент, а німкеня Карла Юнкер віднедавна там вже не працює.

 

Потім (після зустрічі з Тимошенко) вони говорили для людей на прес-конференції. Зі слів європейок, в українського опозиційного лідера все так добре, що аж дуже добре. Насправді Тимошенко чекала старих знайомих Кваснєвського і Кокса, але чомусь перед нею  постали люди геть іншої статі. З виступу європарламентарок стало зрозуміло, що на захід від Чопа і Шегинь не бракує людей, яким українські проблеми розходяться тільки в європейську валюту.

 

Тепер Кваснєвский і Кокс можуть багато говорити про політичні переслідування в Україні, але «карту покриють» розповідями Зіти, Марусі і Карли. І хай що ті хлопи кажуть — жінки завжди мають рацію.

 

Ректор тижня

 

Зірки на погонах не завжди є запобіжником від політичних клопотів

 

Шеф Національного університету державної податкової служби Петро Мельник у добрій славі не лише на весь Ірпінь. Його пам'ятають навіть в містечку Шаргород, Вінницької області, де він також безрезультатно старався балотуватися у 2002 році. Тепер у Петра Володимировича інші проблеми. Одні перевірені джерела кажуть, що ректора «податкової» запроторили під домашній арешт, бо він минулої осені посварився з прем'єр-міністром Миколою Азаровим; інші (не менш значущі джерела) стверджують, що арешт Мельника є лише бажанням суперників Миколи Яновича накапостити тому самому чоловікові, який погано володіє українською мовою.

 

Мельника «закрили» за смішні гроші. Компетентні органи піймали його на хабарях 40 і 80 тисяч гривень, тобто ректор просив у доларах лише «п'ятак» і «десятку» за вступ до його університету.

 

Члена Партії реґіонів повезли в буцегарню, потім йому стало зле, історію з ширінкою, яку всім показував Петро Мельник, переповідати не варто. Треба було створити весь той фарс лише аби «чужі» побачили, що і «своїх» б'ють. Таке «кіно» знову буде цікаво спостерігати простим смертним. Мельнику, зрештою, не варто було демонструвати всі свої приваби.

 

«Хрущовки» тижня

 

Ці хатки будували для того, щоб дочекатися комунізму

 

Міністр реґіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що заплановано почати реалізацію пілотного проекту зі знесення застарілого житлового фонду («хрущовок») й будівництва на його місці нових будинків.

 

«Така модель буде відпрацьована до кінця року. Ми її презентуємо й плануємо, що на початку 2014 року перейдемо до реалізації пілотного проекту», — пообіцяв міністр і сказав, що вже п'ять міст виявили бажання взяти участь у цьому проекті. Конкретні жертви не називав, але було в його виступі ще цікавіше. «Поки я міністр, який відповідає за сферу житлово-комунального господарства, вважаю, що тарифів і того обсягу коштів, які ми збираємо зараз, під час проведення заходів з модернізації, буде достатньо для того, щоб не підвищувати тарифи», — пообіцяв Темник. Але то було без присутності Азарова.

 

Микола Янович з відпустки повернувся і з'ясував, що «на мєстах» якісь недобрі люди вже підвищили ціни на житлово-комунальні послуги. Поки що невідомо, чим це загрожує Темнику, проте подивитися ще один фарс з величезною купою провокації буде дуже цікаво.

 

05.08.2013

До теми