Сюрпризи Львівської опери

Наближається до закінчення театральний сезон, який цьогоріч у Львівській національній опері буде завершуватися 4 липня. Тож в останній місяць своєї роботи театр підготував чимало сюрпризів: від поновлення вистав, що кілька років не йшли в репертуарі театру, до запрошених співаків – зірок світових оперних сцен від Нью-Йорка до Сіднея. Огляд топ-подій червня.

 

 

Пам’яті Мирослава Скорика, який відійшов у вічність рік тому, Львівська національна опера 5 червня присвятить виконання балету «Повернення Батерфляй». Прем’єра балету на музику Дж. Пуччіні в обробці М. Скорика відбулася 15 років тому, і з того часу він ставиться виключно на сцені Львівської національної опери.

 

В основі сюжету – втілена мовою танцю історія про те, як Соломія Крушельницька врятувала після фіаско оперу «Мадам Баттерфляй» Дж. Пуччіні, виконавши головну партію Чіо-Чіо-сан.

 

 

 

Українська зірка світової оперної сцени, сопрано Оксана Дика 10 червня співатиме у партії Турандот в однойменній опері Дж. Пуччіні. Українка виступала на найпрестижніших оперних театрах світу – Метрополітен-опера у Нью-Йорку, «Ла Скала» у Мілані, «Опера Бастилія» у Парижі, Королівській опері Лондона, на сценах оперних театрів Рима, Верони, Неаполя, Ґраца, Монте-Карло, Цюріха, Берліна, Франкфурта, Дрездена, Токіо та ін.

 

У парі з Оксаною Дикою у партії Тимура в опері «Турандот» дебютуватиме ще один зірковий соліст театру – Тарас Бережанський, запрошений виконавець у Сіднейській опері, «Дойчє Опер Берлін», Ліонської опери. «Турандот» Дж. Пуччіні – це остання вражаюча постановка Львівської національної опери, здійснена у співпраці з постановниками із п’яти країн світу.

 

Вистави опери «Турандот» Дж. Пуччіні з іншим складом солістів відбудуться також 11, 30 червня та 1 липня.

 

 

Ще одна опера Дж. Пуччіні «Тоска», яка востаннє йшла у Львівській опері у 2017-му, повертається на сцену театру. Сюжет вистави – це класичний любовний трикутник, де місце має і щире кохання, і засліплююча розум пристрасть та ревність. У виставах, зокрема, візьмуть солісти театру – народні артистки України Людмила Савчук та Любов Качала, український тенор Михайло Малафій, який виступав на сценах театрів Франції, Швеції, Польщі, Ізраїля та ін., та лауреат міжнародних конкурсів, драматичний баритон Роман Страхов. За диригентським пультом – музичний керівник Львівської опери Іван Чередніченко.

 

Вистави опери «Тоска» Дж. Пуччіні відбудуться 19 та 26 червня.

 

 

Ще один сюрприз чекає на поціновувачів балету. Театр відновлює балет «Баядерка» Л. Мінкуса, якого не було в репертуарі кілька років. Сюжет балету видається східною казкою, однак сповненою вражаючих пристрастей – жертовної любові та підступності.

 

Вистави балету відбудуться 23 та 25 червня, початок о 18:00.

 

 

24 червня востаннє у сезоні 2020/2021 прозвучить опера «Ріголетто» Дж. Верді. Головну партію на виставі співатиме народний артист України Орест Сидір, який розділить із глядачами святкування свого 60-річного ювілею.

 

Початок вистави о 18:00.

   

Повний перелік подій – опер, балетів, вистав для дітей та концертів на червень та початок липня у Львівській національній опері можна переглянути на сайті театру: https://opera.lviv.ua/afisha/  

03.06.2021