Самозаспокоєнність і байдужість.

Будівельно-монтажне управління "Укргазбуд" (нач. т. Шенгелін) через байдужість і самоплив в керівництві поставило під загрозу зриву роботи додаткової компресорної установки №9, від справності якої залежить судьба газолінового заводу №1, IX і IV нафтопромислів.

 

Щоб забезпечити безперебійну роботу компресорної станції, необхідно було провести ремонт циліндра. На ремонтні роботи визначений був немалий період часу, але підрядчик і заказчик "Укргазбуду" без причин і підстав умудрились лише викопати котлован під фундамент компресора, тоді як за цей час можна було змонтувати і пустити в експлуатацію компресор, при чому як робочою силою так і необхідним матеріалом, об'єкт був повністю забезпечений. На цьому підготовку до зими і ремонт компресора закінчено.

 

В чому ж справа? — постає питання. Справа як раз в тому тільки, що тов. Шенгелін займається чим завгодно, тільки не організацією роботи. Робітники як компресорної станції так і на газопровідній трасі "Модричі" цілими днями нічого не роблять, тому, що працюють по денній оплаті праці. Так, наприклад, за 600 чоловікоднів викопано канаву (розміром 80x60 см).

 

При такій організації праці денний виробіток одного чоловіка на земляних роботах при 8-ми годинному робочому дню становить 1 погонний метр., а заробіток за день складає 2 крб.

 

Про цей ганебний стан добре знає керівництво Бориславського відділку "Укргаз" (керуючий тов. Халіченко), яке на жаль не зуміло ще й досі вжити відповідних заходів, щоб ліквідувати недоліки, які мають місце в роботі ремонтно-монтажної контори "Укргазбуд".

 

Таке самозаспокоєння і байдужість т.т. Шенгеліна і Халіченка буде дуже дорого коштувати державі, якщо цією справою не поцікавиться той, кому це слідує.

 

Газовик

 

Нафтовик Борислава

19.11.1945

До теми