Юрій КРИВЕНЬ

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав Угоду про підготовку кредитного фінансування проекту «Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківська» з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку. Місто планує взяти у борг 8 млн. євро, на які купить 40 нових тролейбусів. Загалом ЄБРР готовий надати 100 млн. євро кредитних коштів українським містам на оновлення муніципального транспорту, і чимало міст за цю можливість ухопилося. Але угода з ЄБРР, яка дуже вигідна нинішній івано-франківській владі, тягне за собою для міста низку ризиків.
Шоста сесія Івано-Франківської міської ради претендує на статус найскандальнішої за весь час роботи новообраного складу депутатів. Міська рада затвердила вісім рішень, які відкривають шлях до масштабної забудови Івано-Франківська.    
Сімнадцятого липня в окрузі №85 з центром у Калуші відбудуться вибори народного депутата. Центральна виборча комісія зареєструвала в окрузі 37 кандидатів. Вакансія у ВРУ з'явилася після того, як нардеп Ігор Насалик (БПП «Солідарність») опинився в кріслі міністра енергетики та вугільної промисловості.   Молодшого Насалика атакують зеленкою  
01.07.16 | Калуш |
Івано-Франківщина попрощалася з багаторічним керівником облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком. Поховали цю леґендарну для франківської політики постать 22 червня, в рідному селі Іванівці на Коломийщині.  
Сенсацією в політичному житті країни стало оприлюднення «чорної бухгалтерії» Партії реґіонів. Попри те, що народний депутат Сергій Лещенко опуплікував лише невелику частину інформації, навіть цей урізаний шматок правди дав чимало даних для аналізу. Z віднайшов серед оприлюднених паперів прізвища осіб, пов'язаних із Галичиною.     Гроші на вибори  
В Івано-Франківську готується перерозподіл ринку паркувальних послуг. Донедавна з монопольного становища користало Комунальне підприємство «Технічний центр «Сервіс-авто». Це підприємство, засноване 1996 року, надавало послуги паркування на 28 майданчиках, а також обслуговувало чотири цілодобові паркінґи. Щоправда, останніми роками бізнес був збитковим і підприємство нарощувало боргові зобов'язання. Врешті-решт цієї весни сесія Івано-Франківської міської ради вирішила припинити діяльність підприємства, ліквідуючи його.