Київ/Чернівці

Відома письменниця розповідає про українські Чернівці і про книгу, над якою працює, – “Сімейний альбом”.     Наше розмову з пані Софією починаємо, шпацеруючи центром буковинської столиці. Вулиця Ольги Кобилянської. Саме вона повертає письменницю в раннє дитинство, коли з бабусею приїздила до міста, а навкруги була ще «австрійська» атмосфера.  
  Голова Національної антикорупційної аґенції України Наталія Корчак запевняє, що Арсеній Яценюк та його оточення не мають впливу на її діяльність, а також заявляє, що її кар'єрне зростання не пов'язане із викладацькою роботою в Чернівецькому університеті, де навчався Арсеній Петрович, а також і міністр юстиції Павло Петренко.  
  Жан-Люк Утерс. Місце мерця. Фах / Переклад Івана Рябчія. Чернівці: Букрек, 2015. 400 с.  
  Шумливий бір, Черемош, полонина І гори, гори в срібній вишині. Така твоя зелена Буковина, Сумні дівчата, жалібні пісні.   Кругом простір, а воля тільки сниться, Лише знадливо крильми тріпотить. І ти була, мов скована орлиця. Що марне поривається в блакить.   "О, сестри, сестри! Нам лиш побажати, І ми життя здобудемо в борні". Але сестер чекали піч та хата, І, як розрада, болісні пісні.   Отак життя минало в пориваннях,