Львів-Відень

19 серпня у Львові стартує вокальний майстер-клас для молодих виконавців, влаштований Галицьким музичним товариством, почесною президенткою якого є солістка Віденської опери Зоряна Кушплер.
  Професор Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Олександр Фільц отримав звання «почесного професора» Віденського університету ім. Зиґмунда Фройда. Нагороду йому вручили на університетській раді у Відні, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.   Почесне звання Олександр Фільц отримав за внесок у спільні активності між Австрією й Україною у сфері психотерапії та психіатрії. Окрім того, Олександр Фільц вже протягом трьох років входить до наукового комітету Міжнародного товариства Зиґмунда Фройда.  
  На початку квітня 2017 року Austrian Airlines запустять по 3 нічних рейси з Відня до Львова та Одеси, інформує avianews.com.   Зараз компанія здійснює в українські міста лише денні рейси. Додаткові нічні рейси дозволять покращити стиковку через Відень в міста США.  
  27 жовтня у Міністерстві закордонних справ України Маркіянові Мальському вручили екзекватуру про призначення Почесним Консулом Республіки Австрії у Львові, повідомила Христина Кулик, персональний асистент Маркіяна Мальського, інформує Гал-Інфо.  
  Про соціальні проблеми виховання слухача в руслі класичної музичної традиції від Баха до Шостаковича сказано і написано багато. Тому, щоб уникнути тавтології, і зважаючи на мою композиторську діяльність, я висловлю деякі погляди на виховання слухача, здатного сприймати сучасну композиторську «серйозну» музику (тобто приблизно з 60 років ХХ ст.).    
Герман Брох. Смерть Верґілія. З німецької переклав Олекса Логвиненко. – Київ: Видавництво Жупанського, 2014. – 480 с.  
Летїла куля через гopy Тай ударила у грудь мою, Потекла крівця річенькою Aж до тихого Дунаю... (Стрілецька пісня).