Театр в Бориславі.

 

З метою якнайкращого культобслуговування робітників та трудової інтелігенції, в м. Бориславі, за рішенням обкому КП(б)У і облвиконкому, створений філіал Дрогобичського обласного Державного Українського Музикального Драматичного театру.

 

26 червня в Будинку культури була постановлена опера Гулак Артемовського "Запорожець за Дунаєм", яка пройшла на високому художньому рівні. Глядачі тепло вітали акторів. Багато разів хід дії переривався оплесками. Неодноразово мусіла підніматися завіса для вітання і подяки. Особливо хороші і правдиво реальні були образи: Івана Карася, яку виконував артист Цимбал, Оксани — артистка Зірка, Султана — артист Овчаренко.

 

Але для того, щоб цілком якісно і кількісно забезпечити вимоги глядача нашого міста, необхідно місцевим організаціям більше вділити уваги для здійснення тих робіт, які намічені по устаткуванню приміщення, а саме: збільшили кількість місць, реконструювати сцену, обладнати фоє, та провести відповідне електро-освітлення театру.

 

В наступному місяці філіалом театру будуть поставлені "Платон Кречет", "Поєдинок", "Дай серцю волю, заведе в неволю" і інші п'єси.

 

Н. Левченко

 

Нафтовик Борислава

30.06.1945

До теми