Травнева негода завдала Івано-Франківщині шкоди на 160 млн грн.

 

Івано-Франківська облдержадміністрація просить у Кабміну понад 160 млн грн з державного бюджету на ліквідацію в області наслідків травневої стихії, повідомив начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА Володимир Стебницький, передає Укрінформ.

 

«З цих коштів 100 млн грн необхідні на відновлення об’єктів комунальної власності, а майже 62 млн грн – на відновлення пошкоджених дамб», – повідомив Володимир Стебницький.

 

Найбільших збитків травневі зливи наробили 20-21 травня у Богородчанському, Надвірнянському, Калуському та Рожнятівському районах. Дощі затопили десятки дворів у селах Ямниця та Микуличин.

 

Учора, 2 червня, Івано-Франківщиною знову пройшли зливи, після яких підтопленими залишаються 5 житлових будинків, 13 дворогосподарств та 12 присадибних ділянок у 5 населених пунктах на території 3-х районів області (Калуський, Коломийський та Тлумацький райони).

 

У Калуському районі очікують близько 300 тис. грн з обласного бюджету на відшкодування малозабезпеченим людям, у яких підтопило будинки.

03.06.2019

До теми