Суд у США зобов'язав Bayer виплатити американській подружній парі $2 млрд компенсації.

Це боляче вдарило про курсу акцій німецького хімічного велетня.

 

 

Суд присяжних у каліфорнійському місті Окленді в понеділок, 13 травня, засудив німецький хімічний і фармацевтичний концерн Bayer до виплати компенсації на суму понад два мільярди доларів (1,78 мільярда євро) американській подружній парі, яка звинуватила компанію Monsanto у виробництві отруйного гербіциду. Про це повідомила німецька газета Die Welt. Bayer викупив Monsanto минулого року за 63 млрд доларів.

 

За твердженням позивачів, гліфосат, який міститься у виробленому компанією засобі для знищення бур'янів, сприяв розвитку у них онкологічного захворювання.

 

Bayer спростовує ці звинувачення. Німецька компанія стверджує, що засіб Roundup, про який йшла мова в позові, безпечний у використанні.

 

Це вже третє рішення, яке стосується засобу від бур'янів Roundup, що містять гліфосат. Загалом у США подані сотні аналогічних позовів.

 

Програш справи спричинив падіння акцій Bayer на фондовій біржі у Франкфурті-на-Майні. Курс опустився на 2,3 відсотка. Таким чином акції концерну зараз коштують 55,15 євро, що є рекордно низьким показником за минулі сім років. Про це повідомило німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Однак представники Bayer налаштовані оптимістично й сповнені рішучості оскаржити рішення суду. Тим більше, що американська Аґенція з охорони навколишнього середовища продовжує наполягати, що гліфосат безпечний за обережного використання.

14.05.2019