Кількість хворих на кір на заводі «Бадер» сягнула 50.

 

Кількість хворих на кір на заводі «Бадер» поблизу Львова продовжує зростати. Станом на понеділок, 23 квітня, вже у 50 працівників діагностовано це захворювання – проти 18 недужих станом на 11 квітня, розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут, передає Zaxid.net.

 

Медики прогнозують, що кількість хворих може й надалі зростати.

 

Аби побороти захворювання, керівництво заводу закупило 700 доз імуноглобуліну. Він мав би зупинити поширення недуги, але не всі працівники хочуть щепитися, тому захворюваність й надалі зростає, додав Олег Когут.

 

Як повідомляв Z, взимку спалах кору був зафіксований на заводі «Фуджікура», там захворіли 56 осіб.

 

Захворюваність на кір зростає і в області загалом. За три дні – 20, 21, 22 квітня – занедужало 50 мешканців, серед яких – 18 дітей.

 

«Захворюваність на кір в області наразі не іде на спад. Зростання фіксуватимемо, як мінімум, до кінця весни, а можливо, й улітку. З початку року з первинними діагнозами зареєстровано вже 1532 випадки захворювання на кір, з них дітей – 1035», – каже Олег Когут.

 

Як повідомляв Z, від ускладнень після кору померла трирічна дитина.

 

Кір – це гостре вірусне захворювання, яке може дати небезпечні ускладнення: пневмонію, отит, енцефаліт та інші бактеріальні інфекції. Єдиний спосіб уникнути захворювання – вакцинація.

23.04.2018