Дві книжки від «Аґрафки» визнали найкращими на Болонському міжнародному ярмарку дитячої книжки.

 

У Болоньї, Італія, відбувся 55-й міжнародний ярмарок дитячої книжки, де свої видання представило львівське Видавництво Старого Лева. Дві дитячі книжки, видані у ВСЛ і створені творчою майстернею «Аґрафка», перемогли в номінації Non fiction.

 

«Традиційно у перший день ярмарку пройшло нагородження переможців престижної нагороди в галузі дитячої літератури «Bologna Ragazzi Award 2018». Цьогоріч за перемогу у кількох номінаціях змагалися понад тисяча книжок з 41 країни світу. І дуже тішимося, що у номінації «Non Fiction» першість здобули книжки-картинки «Голосно, тихо, пошепки» і «Я так бачу» Творчої майстерні «Аґрафкка» (Романи Романишин і Андрія Лесіва)», – повідомили у ВСЛ.

 

«Слух та зір є основою диптиха цього мистецького дуету. Наукова інформація та філософські питання вміло поєднуються з ілюстраціями та загальним дизайном книг. Лінія та крапка майстерно єднаються, щоби перетворити слух та зір на знаки, які символізують гармонію та дисгармонію. Вишукана візуальна мова – складна суміш інфографіки, від Брайля до Кандинського. Сміливі барви нагадують перші чотири кольори, що використовують під час друку. Загальна композиційна майстерність – виняткова, кожна сторінка демонструє нові форми та несподівані деталі. Цілковито новий спосіб подання наукових фактів, ця книга стане джерелом постійного подиву для читачів», – зазначило журі премії.

 

Ці книжки варті уваги не лише як non fiction, а й як чудові зразки якісної літератури, додали в журі.

27.03.2018