Львівська кінокомісія увійшла до європейської мережі EUFCN.

 

Львівська кінокомісія першою в Україні увійшла до європейської мережі EUFCN (European Film Commission Network), розповіла керівниця Львівської кінокомісії Ольга Райтер, передає Твоє місто

 

«Ми подали заявку на членство ще минулого року. Коли ми вже були готові і депутати ще раз проголосували за програму підтримки кінематографу, то ми підтвердили заявку. Перед Берлінале ми отримали відповідь, і там нас представили вже як членів цієї асоціації», – розповіла Ольга Райтер.

 

За її словами, співпраця Львівської кінокомісії з європейською організацією дасть змогу шукати спільні локації для зйомок, брати участь у міжнародних проектах, кіноринках та фестивалях і робити спільні проекти, рекламувати послуги за кордоном, отримувати консультації та підтримку від членів мережі.

 

European Film Commission Network (EUFCN) – міжнародна європейська асоціація, що нараховує 92 кінокомісії. Львівську кінокомісію, що стала першою в Україні, створили 2015 року. Вона займається впорядкуванням проведення відеозйомок у Львові та промоцією Львова для зйомок кіно.

15.03.2018