Науковець та його помічниця фальсифікували дорогі ліки і продавали їх за кордон.

 

На Львівщині поліція затримала кандидата наук, який виготовляв фальсифіковані ліки у спеціально облаштованому цеху, інформує НУ Нацполіції Львівської області.

 

Науковець та його помічниця також налагодили збут фальсифікату не лише в Україні, а й у сусідніх державах.
«Кандидат біологічних наук та його помічниця облаштували в занедбаному будинку підпільний цех, обладнаний різноманітним лабораторним обладнанням, фасувальними апаратами та приладами для імітації заводського пакування фальсифікату.

 

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили понад 25 тисяч пігулок фальсифікованих лікарських засобів, за попередніми даними, призначеними для підвищення рівня згортання крові, та більш як 14 літрів прекурсорів, що використовувалися для їх виготовлення.

 

Вартість кожної пігулки під час реалізації становила близько 250 гривень, а загальна вартість вилученого – понад 6 млн грн», – ідеться в повідомленні поліції.

 

Фальсифікат направлено на експертизу. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1. ст.321 Кримінального Кодексу України «Фальсифікація лікарських засобів». Зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

18.10.2017