В області вже 30 людей захворіли на кір.

 

На Тернопільщині зареєстровано 30 випадків захворювання на кір. Серед недужих – 22 дитини, передає Доба.

 

Найбільший спалах інфекційного захворювання виявлено у Бучацькому районі, де зареєстровано 25 хворих. Три випадки зафіксовано у Чортківському, по одному у Борщівському та Збаразькому районах. Серед дітей найбільше хворих у віковій групі 9 і 4 роки. Також кір виявлено у 50-річної жінки.

 

«Більшість хворих на кір (54%) – особи, які не мають жодного щеплення або їхні дані невідомі. 35% людей отримали лише одне щеплення. 10% щеплені двічі, в один рік і шість років, але у цій категорії дорослі, від останнього щеплення минуло понад десять років», – розповіла лікар-епідемолог ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ» Світлана Маціпура.

 

Станом на 13 червня хворих було 19, сьогодні – вже 30.

 

«Якщо діти чи дорослі хворі, є температура, виражені катаральні прояви, а це нежить, кашель, висипання яскраво-червоного кольору, яке починається з голови (за вухами та на переніссі), викликайте сімейного лікаря чи педіатра додому. Так можна ізолювати хворого і припинити поширення недуги. Усім, хто має контакт із хворими, щоб полегшити чи запобігти зараженню, потрібно ввести імуноглобулін», – розповіла завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Ольга Дивоняк.

16.06.2017