У місті відкрили перший в Україні Центр адопції тварин.

 

Сьогодні, 6 червня, у Львові відкрили перший в Україні Центр адопції (всиновлення) безпритульних тварин, інформує ЛГ.

 

Центр запрацює на базі ЛКП «Лев» у Львові на вул. Промисловій, 56, поряд із Першою комунальною ветеринарною клінікою, ветеринарно-стерилізаційним центром для безпритульних тварин та грумінг-салоном.

 

«Подія унікальна не лише для Львова, а й для України, оскільки такий центр всиновлення тварин є у нашому місті. Унікальність у тому, що тут ми даємо шанс на всиновлення тим тваринам, які є не лише в ЛКП "Лев", але які є і в притулку "Милосердя", і на волонтерських перетримках – усі матимуть рівні права на те, щоб знайти нову домівку. Адже ми свято переконані, що місце собаки і кота – в сім’ї.

 

Маючи зараз широку, велику базу, ми завжди зможемо задовольнити потребу кожної людини, яка до нас прийде і захоче вибрати собачку чи котика. Всі наші тварини стерилізовані, вакциновані, покупані, чисті, з ветеринарними паспортами. Ми за ними наглядаємо – у нас є кінолог, який працює з твариною тривалий час, щоби вона якнайшвидше адаптувалася до сім’ї. Вірю, що найближчим часом у нашому місті не буде безпритульних тварин», – каже директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

 

У Центрі адопції відвідувачі зможуть комфортно переглянути базу тварин, які очікують на прилаштування, згодом – познайомитися з обраним собакою чи котом, піти на прогулянку, звикнути одне до одного та швидко оформити всю необхідну документацію і забрати нового улюбленця додому. Крім того, мешканці зможуть отримати поради ветеринара та кінолога щодо адаптації тварини на новому місці, а також щодо навчання, харчування та догляду за новим улюбленцем.

 

«Проект не має аналогів. Тварину після відлову фотографують спеціальним мобільним додатком і вона потрапляє в систему адопції. Тут ви бачите весь шлях тварини по підприємству – вакцинації, стерилізацію тощо. Після того, як подивилися шлях тварини онлайн, можна прийти й обрати її, а також взяти з собою дитину, щоби вона подивилася і побавилася. Я бачив такі центри в США та Європі, але можу сказати, що львівський Центр адопції багато в чому переважає їх», – сказав засновник Animal-id.info, розробник міжнародної бази даних тварин Віктор Копач.

 

Будівля Центру адопції – це сучасний офіс, переобладнаний на місці старого гаража. На даху будівлі облаштована сонячна електростанція, яка постачатиме електроенергією як у сам Центр, так і частково у ветеринарну клініку ЛКП «Лев», що розташована у сусідній будівлі.

 

Роботи над облаштуванням центру тривали з осені 2016 року. Їхня вартість – 1,2 млн грн. Будівництво профінансоване з бюджету розвитку Львова. Територію довкола Центру допомогли прибрати й озеленити львів’яни, які у травні прийшли на акцію «Walk the dog», організовану ЛКП «Лев» та «Green Forest». У планах Центру адопції – обгороджений вигульний майданчик для собак зі станцією прибирання за тваринами, аби прогулянки волонтерів із вихованцями «Лева» стали ще більш комфортними та безпечними.

 

Центр адопції тварин працюватиме щодня з 10:00 до 18:00. Контактний номер телефону: 068 535 45 45.

06.06.2017