Мєщанскій районний суд Москви засудив екс-директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну до чотирьох років ув'язнення умовно.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Таким чином, суддя призначила покарання на рік меншим, ніж просила сторона обвинувачення.

 

Зі слів судді, вину Шаріної повністю "доведено" – розпорядницю читальні визнали винною в розповсюдженні екстремістської літератури, яка "закликає до ненависті й ворожнечі", а також у розтраті держкоштів.

 

Натомість у якості пом'якшувальних обставин визнано вік і стан здоров'я засудженої, а також відсутність скарг із місця проживання.

 

Під час судового процесу пані Шаріна упевнилася, що справа є політичною. "Мені вирок не зрозумілий. Конкретно мені не зрозуміла 282 стаття – розпалювання ненависті і ворожнечі. Це певні дії, і мені здавалося, що в ході розгляду жоден зі свідків не навів факти, як і державний обвинувач, які ж дії я зробила", – сказала Шаріна.

 

Вона також наголосила, що жодного аргументу захисту суд не врахував. "Це неймовірно, що тільки за те, що ти є директором Бібліотеки української літератури, держобвинувач прочитала нам цілу лекцію про політичну ситуацію, і все стало ясно під час дебатів. Сама держобвинувач, по суті, визнала, що це політичний процес", – сказала Наталія Шаріна.

 

"Бібліотекар – здавалося б, така гарна мирна професія. Те, що зараз відбувається, напевно, через кілька десятиліть можна буде пригадати", – додала вона.

 

05.06.2017