Запрацював перший в Україні центр, що допомагатиме в захисті прав інтелектуальної власності.


 

Сьогодні, 26 квітня, у Львівській ОДА відкрили перший в Україні Центр з надання правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності, інформує прес-служба ЛОДА.


 

Новостворений центр є консультаційно-дорадчим органом при Львівській обласній державній адміністрації. А створили його з метою забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, а також фізичних та юридичних осіб для розв’язання питань у сфері захисту прав інтелектуальної власності.


 

«Ми повинні усвідомлювати, що інтелектуальна власність – це праця певних людей, її потрібно захищати, а той, хто нею користується – повинен сплачувати за це винагороду. Центр із надання правової допомоги у сфері захисту інтелектуальної власності буде тією інституцією, що надаватиме консультації, допомагатиме юридичним і фізичним особам – і тим, які використовують інтелектуальну працю, і тим, які продукують такий інтелектуальний продукт. Я думаю, що за цим є майбутнє Львівщини та його економіка, адже це надходження до державного та місцевого бюджетів і, безумовно, це цивілізований розвиток нашої країни», – зазначив директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів.


 

Серед планів центру – моніторинг проблематики захисту прав інтелектуальної власності в регіоні, формування єдиної інформаційної бази суб’єктів інтелектуальної власності Львівщини, створення на базі Центру інформаційної багатомовної інтернет-платформи для інвесторів.


 

Центр з надання правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності розташований за адресою: Львів, вулиця Винниченка,18, кабінет 420 (четвертий поверх) і працюватиме з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00. Прийом громадян відбуватиметься двічі на тиждень: вівторок – 10:00-13:00, четвер – 15:00-17:00.

26.04.2017