Будівельники «Укрзалізниці» завершили прокладання залізничного туннелю у південних Карпатах, повідомив заступник начальника департаменту колій і споруд «Укрзалізниці» Георгій Линник на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Як повідомляв Z, першу частину робіт в тунелі закінчили у січні цього року, а повністю завершити усі роботи в Мінінфраструктурі планують до кінця 2017 року.

 

Двоколійний Бескидський тунель – сучасний залізничний тунель завдовжки 1882 метри, що стане другим за протяжністю в Україні. Його будівництво розпочали 2013 року. Новий тунель розташований поряд зі старим, часів Австро-Угорської імперії, що має лише одну колію, що значно знижує пропускну здатність шляху, який належить до Пан’європейського транспортного коридору і проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини та України.

 

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки через нього до Європи прямує половина транзитних вантажів. Тунель-дублер матиме вже дві колії, а замість 40 км/годину, тут можна буде розігнатись і до 70 км/годину.

 

Кошторис Бескидсього тунелю становить 102 мільйони євро, а відкриють його повністю вже 2017 року.

31.10.2016