За добу в області знайдено 6 снарядів часів Другої світової війни.

За минулу добу на Львівщині виявили 6 снарядів часів Другої світової війни. Деякі з них були знайдені зовсім неподалік від житлових будинків, повідомили в департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

 

Так, 5 квітня о 10.25 у с. Опаки Золочівського району в полі під час проведення земляних робіт (2 км від житлових будинків) виявлено артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку на вилучення та знешкодження боєприпасу.

 

У той же час у с. Червоне Золочівського району під час обстеження торфополя (2 км від житлових будинків) виявлено два предмети зовні схожих на протитанкові міни, один предмет – на мінометну міну калібром 120 мм та один предмет – на артилерійський снаряд калібром 75 мм часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано про знешкодження боєприпасу.

 

Окрім того, 5 квітня о 14.33 у с. Новосілки Буського району в лісі (500 м від житлових будинків) під час прогулянки виявлено артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку на вилучення та знешкодження боєприпасу.

06.04.2016