Дипломати «Вишеградської четвірки» розповіли про енергоефективність та незалежність від російського газу.

Сьогодні, 25 лютого, у Львові відбулася зустріч дипломатів «Вишеградської четвірки» та України, під час якої ішлося про енергоефективність, передає ЗіК.

 

Заступники міністрів закордонних справ Словаччини, Польщі, Чехії, Угорщини та України взяли участь у «круглому столі» з енергоефективності, де обговорили успішні проекти Словаччини з утеплення будинків, теплопостачання, вуличного освітлення та управління енергоресурсами.

 

«Нинішня зустріч була присвячена енергетичній безпеці, але в рамках політичного діалогу ми торкнулися таких чутливих питань, як санкції щодо Росії, надання Україні безвізового режиму з ЄС, імплементації мінських домовленостей, а також обговорили політичну ситуацію», – прокоментувала заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль..

 

Вона додала, що наступну зустріч у такому форматі планується провести 12 квітня у Вінниці і вона буде присвячена питанню підтримки і розвитку малого бізнесу.

 

Дипломати «Вишеградської четвірки», своєю чергою, наголосили на важливості досягнення енергетичної незалежності України.

 

«На перший погляд, енергозбереження – це технічне питання. Але насправді це питання політичне, адже воно допоможе Україні забезпечити незалежність від постачальників газу – думаю, ви знаєте, про кого я говорю. Крім того, енергозбереження допоможе зменшити корупцію», – зазначив заступник міністра закордонних справ Словацької Республіки Ігор Слободнік.

 

«Чим менше ми витрачаємо енергії, тим менше купуємо газу в Росії і тим менше від неї залежимо», – додав заступник глави МЗС Республіки Польща Марек Зюлковський.

25.02.2016

До теми