Студенти збирають гроші на порятунок скульптури "Ощадливості".

Для збору коштів вони проведуть благодійний концерт та аукціон.

 

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, студенти чотирьох львівських університетів проведуть 30 жовтня благодійний аукціон, щоб врятувати скульптуру "Ощадливості", яка прикрашає музей етнографії на проспекті Свободи у Львові. На реставрацію усієї скульптурної групи треба зібрати близько мільйона гривень.

 

 

У спільному благодійному проекті беруть участь студенти Університету банківської справи, Українського католицького університету, "Львівської Політехніки" та Львівського національного аграрного університету. Крім того, ініціативу підтримують міські управління туризму та управління архітектури.

 

29 вересня у Львівській опері відбудеться благодійний концерт, під час якого збиратимуть кошти на реставрацію скульптури. Молодь збиратиме також гроші через Спільнокошт, розповсюдженням ювілейних марок та флеш-мобами. Завершальний благодійний аукціон заплановано провести у Музеї етнографії та художнього промислу у Всесвітній день ощадності – 30 жовтня. У ньому, як сподіваються організатори, візьмуть участь впливові політики, бізнесмени, банкіри, фінансисти. Відомі українці нададуть свої цінні речі, які стануть лотами аукціону.

 

Скульптурна композиція «Рільництво. Ощадливість. Промисловість» була споруджена у 1891 році на куполі Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України (проспект Свободи, 15). Її створив львівський скульптор італійського походження Леонардо Марконі для будинку Галицької ощадної каси, у якому у 1951 році розмістили музей. Через схожість зі знаменитою спорудою у Нью-Йорку її називають львівською статуєю Свободи. Скульптуру від часу створення не реставрували. За попередніми підрахунками, вартість проекту реставрації становитиме близько мільйона гривень.

 

16.09.2015