Прокуратура повернула будівлі Косівського інституту у державну власність.

Через рішення Косівської міської ради вони майже чотири роки перебували у власності територіальної громади Косова. 

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов прокуратури про визнання за державою в особі Міністерства освіти та науки права власності на майновий комплекс Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. Таким чином, Косівська міська рада втрачає право власності на будівлі Інституту, яке вона оформила у 2011 році.

 

У повідомленні прес-служби прокуратури йдеться, що майновий комплекс Інституту вартістю майже 35 млн грн і площею понад 4000 квадратних метрів незаконно вибув з державної власності у 2011 році. Щоб повернути його, прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати рішення сесії міської ради, визнати недійсним свідоцтво про право власності та визнати майно за державою в особі Міністерства освіти і науки України. Вимоги прокуратури були задоволені судом у повному обсязі.

 

Як інформували "Версії", у 2010 році Львівська національна академія мистецтв, підрозділом якої є Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва, звернулася з проханням до Косівської міської ради визнати право власності на будівлі інституту за нею. Депутати Косівської міської ради на сесії відмовили їй у цьому і вирішили оформити право власності на будівлі за Косівською територіальною громадою в особі міської ради. У 2011 році остання отримала свідоцтво про право власності на будівлі Інституту. У грудні 2014 року керівництво Інституту та Львівської національної академії мистецтв вирішило судитися за спірні будівлі. Попри суперечку Інститут займав і далі займає спірні будівлі.

 

27.08.2015