Голови Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій звернулися до президента із запитами щодо створення військово-цивільних адміністрацій (ВЦА) у всіх районах на неокупованій території областей.

 

Звернення опубліковані на офіційних сторінках Донецької та Луганської ОДА.

 

Намісник Донеччини Павло Жебрівський пояснив своє клопотання ескалацією конфлікту в регіоні. "За останній час спостерігається посилення обстрілів населених пунктів, що розташовані на підконтрольній Україні території, з боку бойовиків. На відміну від попереднього періоду, коли обстрілам піддавались в основному об’єкти інфраструктури, вогонь ведеться і по житлових кварталах", – зазначив Жебрівський. За його словами, у області вистачає сил, готових розхитувати ситуацію зсередини. "Окремі деструктивні сили готуються до організації безладів, сприяючи тим самим діям агресора. Економічна криза, скорочення виробництва та робочих місць на окремих приватних підприємствах цілеспрямовано видається за наслідок діяльності центральної та місцевої державної влади", – аргументував голова адміністрації.

 

Георгій же Тука зазначив, що в області склався колапс влади. "Депутати міських та районних рад у більшості своїй саботують сесії не приходячи на них або не приймаючи важливі для людей рішення, У зв’язку із можливим загостренням військового конфлікту на території Луганської області прогнозується блокування роботи районних адміністрацій з боку депутатів зазначених рад, що унеможливить оперативне прийняття стратегічних рішень", – прокоментував намісник.

 

Донецька адміністрація закликає сформувати ВЦА в Артемівському, Великоновосілківському, Володарському, Добропільському, Костянтинівському, Красноармійському, Олександрівському, Слов’янському, Тельманівському, Ясинуватському районах.

 

Луганська ВЦА просить встановити – Біловодську, Білокуракинську, Кремінську, Марківську, Міловську, Новопсковську, Сватівську, Старобільську, Троїцьку районні ВЦА, а також міські – Рубіжанську і Лисичанську разом з містами супутниками Новодружеськом та Привіллям.

 

14.08.2015