У Тернопільській ОДА оптимізують структуру і скорочують працівників.

Більшість департаментів втратять свій статус і стануть управліннями. З деяких департаментів через поділ утворять відділи. Упорядкування структури супроводжуватиметься також скороченням працівників.

 

Як повідомляє видання «20 хвилин», голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна підписав розпорядження про упорядкування структури ОДА. Усі департаменти будуть понижені до рівня управлінь. Водночас Степан Барна встановив нову граничну чисельність працівників. Щоправда, додаток до розпорядження, у якому вона встановлена, поки що не був оприлюднений.

 

У розпорядженні йдеться про те, що у структурі ОДА створять департамент економічного розвитку ОДА та відділ міжнародного співробітництва через поділ департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва. Крім того, створять управління розвитку інфраструктури та відділ туризму, реорганізувавши через поділ департамент розвитку інфраструктури, транспорту та туризму. З департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту створять через поділ відділ з питань фізичної культури та спорту й відділ у справах сім'ї та молоді.

 

Відділ внутрішнього аудиту ліквідують.

 

Статус департаментів втрачають і стають управліннями: департамент аґропромислового розвитку, департамент охорони здоров'я, департамент освіти і науки, департамент культури, релігій та національностей, департамент екології та природних ресурсів, департамент архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та енергозбереження.

 

Відділ інформаційної діяльності стане «відділом з питань інформаційної діяльності», а відділ комунікацій з громадськістю — відділом внутрішньої політики.

 

Як з'ясував «Z», додатки, що встановлюють граничну чисельність Тернопільської ОДА з новою структурою, поки що не були оприлюднені. Крім того, збереже свій статус у структурі ОДА департамент фінансів.

 

Як повідомляв «Терен» 29 липня, у Тернопільській ОДА готуються до серйозних скорочень. За інформацією видання, скоротити можуть навіть до 250 працівників. Відповідно до листа виконувача обов'язків керівника апарату Тернопільської ОДА Віктора Шумади гранична чисельність працівників структурних підрозділів обласної адміністрації на 3 липня цього року становила 545 осіб.

 

31.07.2015