Липень із мистецтвом у Jam Factory Art Center

Зануритися в мистецтво. Відкривати нові імена. Дізнаватися більше про українську культуру. Такий план пропонує Jam Factory Art Center: презентація кіноперформансу про українського композитора, джазові концерти, кураторська екскурсія виставкою, лекція в рамках перформативної лабораторії – липень в артцентрі насичений та цікавий. Скористайтеся нагодою провести цей літній місяць разом у Jam Factory Art Center.

 

Презентація кіноперформансу «Гра в хованки з паном Лятошинським»

 

 

11 липня о 19:00

 

Це вечір, який поєднає показ фільму та музичний концерт у Jam Factory Art Center.

 

«Гра в хованки з паном Лятошинським» – короткометражний фільм, створений на основі перформансу, який відбувся у київській квартирі Бориса Лятошинського наприкінці 2023 року. Перформанс поєднує в собі музику композитора із практиками сучасного перформативного мистецтва, електронною музикою та сучасним танцем.

 

Після перегляду фільму для нас зіграють сонату для скрипки з фортепіано і цикл «Відображення» Бориса Лятошинського: Єва Куліковська (фортепіано) і Борис Коблик (скрипка).

 

 

Кураторська екскурсія виставкою “Пам’яті тої, що пам’ятає” від Лізавети Герман

 

 

19 липня о 17:00

 

Це нагода відвідати виставку вперше чи навіть вдруге, але разом із тим почути розповідь про створення та ключові ідеї від співкураторки Лізавети Герман. Пройдемося усіма залами, обговоримо представлені твори та важливі контексти. Зустрічаємося 19 липня о 16:55 біля рецепції артцентру.

 

Тривалість екскурсії: 1,5-2 години

 

 

Джазовий концерт Laura Marti & Nataliya Lebedeva Trio

 

 

19 липня о 19:00

 

У Jam Factory Art Center у Львові буде презентація альбому «WAVES». Ми почуємо українську прогресивну сучасну джазову музику від Laura Marti, Nataliya Lebedeva, Yuriy Natsvlishvili, Dima Lytvynenko!

 

Авторкою проєкту стала композиторĸа, аранжувальниця та піаністка Nataliya Lebedeva, а Laura Marti, мультижанрова співачка та композиторĸа, виконала та написала вірші до композицій.

 

Твори альбому охоплюють широкий спектр різних видів грувів і поліритмів: у музичному сенсі їх поєднує прагнення нестандартних форм, технічно гострих епізодів та колоритних мотивів. Складні, винахідливі зміни настрою та драматургічні контрасти інтригують і створюють особливу атмосферу цікавої подорожі для слухачів.

 

 

Відкрита лекція Інни Фалькової "Тіла свідчать. Тіла повідомляють" у межах перформативної лабораторії Lab for Ukraine

 

20 липня о 19:00.

 

Все, що з нами трапляється, чи свідками чого ми стаємо, залишає свої відбитки в наших тілах. Наші тіла – носії інформації. Коли ми спостерігаємо тіла людей в звичайному житті чи на сцені, ми сприймаємо інформацію. Свідомо чи безсвідомо. Війна залишає відбитки і пише свою історію в тілах людей. Вона видима. Тіло її перфрормує. Тіла створюють спеціальні налаштування – бути з усіма відбитками, перетравлювати події, жити далі, застосовуючи адаптаційні механізми. Тіла сприймають і реагують. Обробляють все, що в них потрапило. Це може стати творчим процесом. І також зцілюючим. Процесом відбудови цілісності. Процесом зростання свідомості. Важливо, щоб мистецтво говорило про війну. Обробляло інформацію. Допомагало людям усвідомити і перетравити, знайти відповідну дію. Так, мистецтво – це не терапія. Але міцний інструмент в соціальних процесах. Спробуємо дослідити цей механізм.

 

 

Джазове тріо Александри Ханке (Німеччина)

 

 

28 липня о 19:00

 

Тріо Александри Ханке зіграє для нас на фортепіано, контрабасі та барабанах ціле розмаїття жанрів! На концерті звучатиме латиноамериканська, польська та скандинавська музика, аранжування відомих попкомпозицій і джазових стандартів, а також авторські пʼєси.

 

Музикантка та музиканти: Александра Ханке – фортепіано, Костянтин Іоненко – контрабас. Богдан Мукомела – барабани,

 

09.07.2024