На сьогодення треба просто дивитися з усмішкою. Мусимо тішитися з жахливої спеки чи несподіваного грому. Інакше ми збожеволіємо. В кращому разі.

 

Сміх тижня

 

Не завадило б ретельніше «запаковувати» бешкетників у браслети. Ану ж ті наруччя виявляться «трошки бракованими»

 

Як і варто було сподіватися, комедія з ректором податкової академії триває далі. Люди потребують розваги, а тут сам Бог велів спостерігати за чоловіком, який раз ширінку розкриває, а раз зникає, як каже його адвокат, в лісопосадці.

 

Петро Мельник буцімто зник з-під домашнього арешту. Не досить, що людину, яку підозрюють у хабарах, стерегли погано, так ще й начепили на нього браслети, які виявилися, зі слів всевіда Геннадія Москаля, бракованим контрафактом.

 

Тепер можна просто насолоджуватися історією про те, де втік Мельник. Кажуть міліціянти, що за кордон він аж ніяк не подінеться. Але пошук домашнього арештанта вже перетворився на видовище, якого так потребує населення, бо з хлібом у посполитих дуже проблемно.

 

А найсмішнішим вийшов таки міністр внутрішніх справ Захарченко. Цей чоловік не пішов у відставку після подій у Врадіївці, хоч мав піти за всіма законами Божими і людськими. Тепер він «попав» в історію з Мельником. Підлеглі Захарченка не тільки проґавили ректора-хабарника, а й хочуть 216 мільйонів гривень на придбання електронних пристроїв для забезпечення контролю за домашніми заарештованими.

 

Відомство підкреслює, що потреба органів внутрішніх справ у названих пристроях становить 216 мільйонів гривень з розрахунку на 50 тисяч носіїв пристроїв, серверне програмне забезпечення, послуги оператора мобільного зв'язку й устаткування диспетчерських робочих місць.

 

Натепер придбано 527 одиниць мобільних контрольних пристроїв спостереження за рухомими об'єктами з радіомодулями системи стільникового зв'язку GSM-900/1800 та GPS-приймачами і 527 електронних браслетів моделі TXS-700-2.

 

Цікава і пожиточна інформація, але Мельник в бігах, а нарід має з чого тішитися.

 

Інтеґратор тижня

 

Є щось у цьому нардепові таке, що може зацікавити навіть Путіна

 

Фактурний народний депутат Олег Царьов вирізнявся колись лише биттям фізіономій опозиціонерам. Аж от, цей чоловік зацікавився геополітикою і почав за неї говорити. З'ясувалося, що: «У мене (у нього, у Царьова — Ред.) є висновок юридичної компанії про те, що шість пунктів угоди про асоціацію суперечать Конституції України. Якщо група народних депутатів від ПР зробить подання до Конституційного Суду, він винесе рішення про неконституційність угоди з ЄС».

 

Потім Царьов заговорив про гроші. І не треба сміятися, бо звучало це так: «Україна передає, наприклад, $15 млрд. у гривневому еквіваленті Росії, а Росія передає ту ж суму Україні в рублях. Україна може використовувати ці рублі для розрахунків за газ, зберігаючи іншу валюту. По цьому кредиту не потрібно платити відсотки».

 

Потім міністерша юстиції Олена Лукаш говорила, що Олег щось казав перебуваючи майже сам не при собі, але знову ж таки все вийшло добре.

 

Дуля тижня

 

Часом громадянам кажуть, що вони мають право знати, скільки заробляють ті, кого вони обрали. Наївні громадяни в те вірять і цікавляться. Потім виходить таке: «Суд повністю відмовив у задоволенні позову Віктора Тарана, учасника Руху ЧЕСНО до Апарату Верховної Ради України щодо надання громадськості декларацій голів депутатських фракцій».

 

Потім депутат-опозиціонер Андрій Шевченко написав у Twitter, що «Відмова суду розкрити декларації доходів лідерів фракцій — позорище для всієї української політики. Треба доводити цю справу до Європейського суду».

 

І логіка в цьому присутня аж доти, доки не задумаєшся, що не народний і не депутат так само може не говорити про те, скільки він заробляє. Просто громадяни кажуть, що все це конфіденційна інформація, яку не треба чіпати чужим пальцем.

 

Краса тижня

 

Гарна. Нє?

 

Приємно довідатись, що Володимира Великого, якого ти носиш в кишені, визнано найгарнішою валютою в світі. Почитаєш якесь таке повідомлення від росіян, і навіть стає на душі ласкавіше. Повідомлялося, що, крім гривні, симпатичними є австралійський долар, євро, болгарський лев та американський долар. А наша — найгарніша.

 

Про це розповідали якісь швейцарські експерти. За арґументи для їх оповідей правили міць вітчизняної валюти, непогане життя співвітчизників згаданого Володимира і ще кілька фраз, що втішили б кожного патріотично налаштованого чоловіка.

 

Але все зійшло на пшик. Повідомлення про те, що комісія з питань естетики Міжнародного фінансового банку Швейцарії визнала українську валюту найгарнішою, не потвердилося. Як з'ясувалося, жартівливу новину про гривню запустив ще п'ять років тому гравець КВК Андрій Богданович, а Міжнародного фінансового банку в Швейцарії та комісії з естетики не існує.

 

12.08.2013