Музика Різдва

Улюблені колядки і щедрівки у новому звучанні від львівських музикантів: фольк, класика і джаз

 

 

Нове або ж цілком несподіване звучання українських народних колядок і щедрівок та світових Різдвяних пісень у новому альбомі днями випустив лейбл OLI Music. Аранжування та продюсування належить засновнику лейблу та композиторові Михайлу Олійнику.

 

До альбому ввійшли традиційні «суперхіти» українських різдвяних свят – колядки і щедрівки «Нова радість стала», «Добрий вечір тобі», «Щедрий вечір (Ой сивая зозуленька)», «По всьому світу», «Небо і земля», «Тиха ніч».

 

Їхня суперсила – не тільки те, що ці пісні знає кожен, але й те, що вони отримали нове стильне звучання: від джазових ритмів та фортепіанних соло, незвичних гармоній, як от «Нова радість стала» виконується в мажорі, замість тужливого мінору, до колоритного аранжування із перкусією, сопілкою та оркестром у стилі голівудського саунду.

 

Альбом у вільному доступі можна послухати тут.

 

Композитор і аранжувальник Михайло Олійник.

 

«Я у дитинстві на різдвяні свята виконував колядки й щедрівки, співав та грав на сопілці. В дорослому віці я хотів зберегти цю дитячу наївність – мрію, атмосферу, враження, спогади, пережити їх наново в студії та передати дух Різдва», – розповідає композитор Михайло Олійник. І додає: «В аранжуваннях я застосував багато мажорних гармоній, щоб музика заіскрила світлом й радістю та передавала позитивні емоції. Мені здається, їх часто бракує в українських народних піснях».      

 

 

Виконують колядки і щедрівки вокальне тріо зі Львова із потужними і водночас ніжними народними голосами «Moho Ukraine» – Оксана Трач, Марта Ясінська, Христина Мосесова, а також джазова співачка Юлія Швед.

 

Джазова співачка Юлія Швед.

 

Для радісного свята у сімейному колі або ж атмосферного вечора – альбом улюблених колядок подарує позитивні емоції та неповторні враження. 

 

Довідка:

Михайло Олійник – композитор, саундпродюсер, засновник компанії «OLI Music». Лауреат премії імені Станіслава Людкевича в галузі культури.

Навчався у кращих джазових музикантів України – Наталії Лебедєвої, В’ячеслава Полянського, Анастасії Литвинюк, Ігоря Гнидина, Ігоря Закуса. Пише авторську музику для артистів, кіно, медіа у стилях World music, Cinematic, Epic, Ethno, Jazz, Pop Ambient, Electronic. Спродюсував більше 10-ти альбомів для українських і міжнародних лейблів MOON Records, Best Music, азійського лейблу WUHUAN Audio. Створює музику для артистів і брендів з більш ніж 20 країн світу.

 

 

08.01.2022