Імпровізація музичних обіймів

«Обійми мене…»: львівські поетеса та композитор створили альбом віршів та музики

 

 

 

Тисячі поширень та мільйони переглядів: творчість львівської поетеси Ірини Рубець отримала величезну кількість шанувальників в Україні та за кордоном завдяки соціальній мережі Facebook. У 2019-му авторка видала дебютну збірку віршів ПРО«ЗРІННЯ СЛОВОМ». Творчість поетеси надихнула молодого львівського композитора та саундпродюсера Михайла Олійника написати музику до двох десятків найбільш чуттєвих та глибоких віршів: так з’явилась на світ спільна робота митців – аудіозбірка «Обійми мене…», що поєднує авторське читання Ірини Рубець та музику Михайла Олійника. До альбому увійшло 20 композицій, більшість із них – ще неопубліковані вірші Ірини.

 

«Коли я познайомився з творчістю Ірини мене вразило її вміння торкнутися словом "струн душі". Теми і сюжети віршів захотілося наповнити музикою, яка гармонійно доповнить ідею й буде невидимим способом занурити слухача у хвилі душевного спілкування, емоційно співпереживати почутому. Ми об'єднали зусилля для створення свого сокровенного світу почуттів і емоцій, яким хочемо поділитися зі слухачем», – розповідає Михайло.

 

Альбом записували близько трьох місяців. Творчий процес відбувався таким чином, що Ірина начитувала вірш, а Михайло одразу імпровізував на роялі, тому музика відображає щиру та раптову емоцію від почутого.  

 

Ірина та Михайло наголошують, що коли увесь світ поглинула соціальна ізоляція, спричинена пандемією, людям надзвичайно бракує тепла та обіймів. Саме цей настрій – об’єднання, любові та підтримки – вони прагнуть подарувати слухачам своєю творчістю. А для самих митців цей складний час став можливістю для об’єднання та спільних творчих експериментів. «Ідея створити щось на зразок аудіокнижки йшла від моїх читачів, які постійно запитували і просили це зробити. В якийсь момент я чітко усвідомила, що це неодмінно станеться. Власне, тоді і відбулося наше із Михайлом знайомство (адже, якщо іти своїм шляхом, в цьому житті все відбувається так, як необхідно) та все відразу стало на свої місця. Було вирішено – цьому проєкту бути. І бути саме тепер», –  пояснює поетеса.

 

 

Прем'єра аудіоальбому «Обійми мене…» відбудеться 17 грудня 2020 року. Альбом буде доступний у форматі CD та на цифрових платформах Apple Music, ITunes, Spotify, Google Play, YouTube Music та ін.

 

Щоб зібрати кошти на друк CD, Ірина та Михайло оголосили передзамовлення диску, і за перший тиждень отримали близько 200 замовлень та пожертв від благодійників. Підтримка оточуючих та бажання подарувати справжні емоції від мистецтва – музики і поезії – дали можливість реалізувати неповторний спільний проєкт молодих львівських митців.

 

Послухати альбом можна тут.  Заповнивши форму, можна замовити альбом.

 

 

«Обійми мене…» – проєкт поетеси Ірини Рубець та композитора Михайла Олійника, представлений у вигляді аудіозбірки. Альбом, створений синергією віршів і музики, щоб торкнутися струн людської душі. Переосмислити і побачити красу світу, людини, почуттів, мистецтва. Збірку вирішено назвати назвою однойменного вірша Ірини «Обійми мене…». Така назва містить у собі різносторонні змісти, але, основне, що мають на меті його автори – спонукати слухача відкрити своє серце назустріч емоціям, які ми всі так часто забороняємо собі у повсякденному житті, і захотіти обійняти своїх найрідніших та найдорожчих.

 

 

Михайло Олійник – композитор, саундпродюсер, засновник компанії «OLI Music». Лауреат премії імені С. Людкевича у галузі культури. Навчався у кращих джазових музикантів України – Наталії Лебедєвої, В’ячеслава Полянського, Анастасії Литвинюк, Ігоря Гнидина, Ігоря Закуса. Пише авторську музику для артистів, кіно, медіа у стилях World music, Cinematic, Epic, Ethno, Jazz, Pop Ambient, Electronic. Спродюсував більше 10-ти альбомів для українських і міжнародних лейблів MOON Records, Best Music, азійського лейблу WUHUAN Audio.

 

Ірина Рубець – львівська поетеса, авторка книги віршів ПРО«ЗРІННЯ СЛОВОМ», яка була опублікована в 2019 році. Поезії Ірини набули популярності завдяки мережі Facebook. Її вірші, а також авторське відеочитання Іриною, полонили серця багатьох тисяч людей.

 

 

 

11.12.2020